Menu
Alle opskrifter / Brød

Fødselsdagsboller – de bedste jeg har smagt

De bedste og blødeste fødselsdagsboller (15 stk):

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent kærnemælk
  • 1 sammenpisket æg
  • 90 g smeltet smør
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk kardemomme (kan undlades)
  • 600 g hvedemel
  • 1 æg til pensling.

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i kærnemælken.
  2. Tilsæt det sammenpiskede æg, det smeltede smør, salt, sukker, kardemomme og rør godt rundt.
  3. Imens der røres tilsættes hvedemelen lidt af gangen.
  4. Ælt til dejen slipper skålen.
  5. Vej 15 lige store klumper af og form til boller.
    læg boller i en bradepande (se på billedet) og lad bollerne hæve i 1 time under et viskestykke.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Pensl bollerne med æg og bag dem i 13 minutter i midten af ovnen – eller til de er gyldne.

Bollerne er fryseegnede.

Prøv også disse andre bløde fødselsdagsboller.

2 Comments

Leave a Reply