Menu
Alle opskrifter / Kager

Svampet banankage

Svampet banankage (rund form 26 cm)

(TIP: bedst efter et døgn i køleskabet)

Ingredienser:

Kagen:

  • 3 æg
  • 170 g sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 100 g smeltet afkølet smør
  • 2 modne bananer

Marabou mousse:

  • 150 g almindelig Marabou
  • 2,5 dl fløde
  • 2 husblas (hvis man ønsker den skal “sætte sig” mere)

ELLER

Marabou glasur:

  • 1 plade almindelig Marabou

Yderligere pynt:

  • Evt. banan, kokos, skovsyre, mandler etc.

Fremgangsmåde

Kagen:

  1. Pisk de hele æg sammen med sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps
  2. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret.
  3. Mos bananerne og vend dem i
  4. Hæld dejen op i formen
  5. Bag nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 20-25 minutter, indtil den er gylden.

Marabou mousse:

  1. Husblas lægges i blød i 15 minutter ca.
  2. Chokoladen smeltes i en gryde og husblassen kommes i og smeltes.
  3. Fløden piskes til flødeskum og chokolademassen vendes forsigtig i. Sørg for ikke at piske flødeskummen for stiv.
  4. Lad moussen stå på køl til den har “sat sig”.

Marabou glasur:

  1. Chokoladen smeltes i en gryde, og toppes kagen når den er færdig og afkølet.
Svampet banankage
Svampet banankage

Prøv også disse lækre og bløde fastelavnsboller

No Comments

    Leave a Reply