Svampet banankage (rund form 26 cm)
(TIP: bedst efter et døgn i køleskabet)
Ingredienser:
Kagen:
- 3 æg
- 170 g sukker
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 100 g smeltet afkølet smør
- 2 modne bananer
Marabou mousse:
- 150 g almindelig Marabou
- 2,5 dl fløde
- 2 husblas (hvis man ønsker den skal “sætte sig” mere)
ELLER
Marabou glasur:
- 1 plade almindelig Marabou
Yderligere pynt:
- Evt. banan, kokos, skovsyre, mandler etc.
Fremgangsmåde
Kagen:
- Pisk de hele æg sammen med sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps
- Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret.
- Mos bananerne og vend dem i
- Hæld dejen op i formen
- Bag nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 20-25 minutter, indtil den er gylden.
Marabou mousse:
- Husblas lægges i blød i 15 minutter ca.
- Chokoladen smeltes i en gryde og husblassen kommes i og smeltes.
- Fløden piskes til flødeskum og chokolademassen vendes forsigtig i. Sørg for ikke at piske flødeskummen for stiv.
- Lad moussen stå på køl til den har “sat sig”.
Marabou glasur:
- Chokoladen smeltes i en gryde, og toppes kagen når den er færdig og afkølet.

Prøv også disse lækre og bløde fastelavnsboller
No Comments