Menu
Alle opskrifter / Brød

Grydebrød – sprødt og luftigt

Sprødt og luftigt surdejs-grydebrød (3 liter støbejernsgryde)

Ingredienser:

  • 1,5 spsk surdej
  • 4 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 20 g groft rugmel
  • 338 g hvedemel
  • 90 g ølandshvedemel
  • 13 g salt
  • 1 spsk smagsneutral olie

Fremgangsmåde:

Dag 1:

  1. Bland surdej, gær og vand.
  2. Tilsæt mel og salt og ælt ved høj hastighed i omkring 15 minutter indtil dejen slipper skålen.
  3. Put 1 spsk olie i en skål, put dejen deri og vend den i olien (forhindre dejen i at klæbe fast til skålen over natten).
  4. Fold nu dejens sider ind under hinanden (se Cathrine Brandts side for hvordan man folder).
  5. 1 time senere foldes dejen igen, og puttes derefter i køleskabet med et viskestykke over

Dag 2:

  1. Varm gryden op ved 250 grader.
  2. Vend dejen ud på et skærebræt med bagepapir på.
  3. Drys lidt mel over dejen og skær i den (hvis ønsket).
  4. Klip bagepapiret til, så det er lidt bredere end dejen, så du kan tage ved det og putte dejen ned i gryden.
  5. Put dejen i gryden og giv den 30 minutter med låg på.
  6. Tag låget af og skru ned på 230 grader. Bag i yderligere 5-10 minutter.

Prøv også disse sprøde og luftige surdejsboller.

Gryden kan købes i Ikea

1 Comment

Leave a Reply