Menu
Alle opskrifter / Brød

Surdejsboller – sprøde og luftige

Sprøde og luftige surdejsboller på ølandshvede (ca. 16 stk.)

Ingredienser:

  • 2 spsk surdej
  • 5 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 450 g økologisk hvedemel
  • 120 g ølandshvedemel
  • 17 g salt

Fremgangsmåde:

Dag 1:

  1. Rør surdej, gær og vand sammen.
  2. Tilsæt mel og salt og ælt dejen ved høj hastighed til den slipper skålen (ca. 15 minutter).
  3. Vend dejen i 1 spsk smagsneutral olie og stil den til hævning i køleskabet natten over.

Dag 2:

  1. Tag dejen ud af køleskabet 30 min inden du arbejder med den.
  2. Vend dejen ud på et bord der er drysset med hvedemel.
  3. Del den med en skarp kniv eller en bagespade i 16 lige store stykker.
  4. Løft bollerne forsigtigt over på en bageplade.
  5. Lad bollerne hæve mens ovnen varmes op til 250 grader varmluft (husk bradepanderne uden boller skal være i ovnen imens).
  6. En fordel er at fylde vand i en tredje bradepande og stille den i bunden af ovnen, det vil gavne afbagningen af bollerne.
  7. Når ovnen er varm løftes bagepapiret med bollerne over på de brandvarme bageplader og bages først i 5 min ved 250 grader.
  8. Skru derefter ned på 230 grader og bag i yderligere 10 minutter til de er godt gyldne.

Surdejsboller
Surdejsboller

Prøv også dette lækre grydebrød.

2 Comments

Leave a Reply