Sprøde og luftige surdejsboller på ølandshvede (ca. 16 stk.)
Ingredienser:
- 2 spsk surdej
- 5 g gær
- 5 dl koldt vand
- 450 g økologisk hvedemel
- 120 g ølandshvedemel
- 17 g salt
Fremgangsmåde:
Dag 1:
- Rør surdej, gær og vand sammen.
- Tilsæt mel og salt og ælt dejen ved høj hastighed til den slipper skålen (ca. 15 minutter).
- Vend dejen i 1 spsk smagsneutral olie og stil den til hævning i køleskabet natten over.
Dag 2:
- Tag dejen ud af køleskabet 30 min inden du arbejder med den.
- Vend dejen ud på et bord der er drysset med hvedemel.
- Del den med en skarp kniv eller en bagespade i 16 lige store stykker.
- Løft bollerne forsigtigt over på en bageplade.
- Lad bollerne hæve mens ovnen varmes op til 250 grader varmluft (husk bradepanderne uden boller skal være i ovnen imens).
- En fordel er at fylde vand i en tredje bradepande og stille den i bunden af ovnen, det vil gavne afbagningen af bollerne.
- Når ovnen er varm løftes bagepapiret med bollerne over på de brandvarme bageplader og bages først i 5 min ved 250 grader.
- Skru derefter ned på 230 grader og bag i yderligere 10 minutter til de er godt gyldne.

Prøv også dette lækre grydebrød.
2 Comments
Grydebrød - sprødt og luftigt - Pieceofcake.dk
12. maj 2020 at 17:09[…] Prøv også disse sprøde og luftige surdejsboller. […]
Maltboller - perfekt til tapas - Pieceofcake.dk
12. maj 2020 at 17:43[…] Prøve også disse lækre og sprøde surdejsboller […]