Menu
Koldskålskage m. kammerjunkebund, hindbærmousse, jordbærkompot og koldskålsmousse (rund kagering ca. 19-20 cm i diameteren)

Ingredienser:

Jordbærkompot

  • 200 g frosne jordbær
  • 3 husblas
  • 1 øko citron (saft og skal)
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 30 g flormelis

Hindbærmousse

  • 200 g hindbær
  • 3 husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl cremefraiche
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 70 g lyst rørsukker
  • 1 øko citron (saft og skal)
  • 1/2 dl vand

Kammerjunkebund

  • 300 g kammerjunker
  • 125 g smør
  • En nip salt

Koldskålsmousse

  • 5 blade husblas
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • Saft af 1 citron
  • 1/2 dl tykmælk
  • 2 dl kærnemælk
  • 2,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Jordbærkompot:

  1. Start med at lave jordbærkompot og hindbærmousse, da de skal stå i fryseren i ca. 4 timer til de er frosne og til at få ud af din silikoneform eller kagering spændt op med film i bunden
  2. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 min.
  3. Jordbær, citron, flormelis og vaniljesukker koges op i små 5 minutter.
  4. Stavblend herefter massen, så det bliver mere flydende.
  5. Vrid husblas og kom dem i jordbærkompotten og rør godt rundt.
  6. Hæld kompotten i en silikoneform ca. 16 cm og sæt på frys i ca. 4 timer til den er frossen.
  7. (Benytter du en kagering der er spændt op med film, så lad kompotten køle en smule af inden du kommer det heri. Det er en god idé at placere kageringen på et skærebræt, da film ikke er så stabilt som en silikoneform.)

Hindbærmousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 min.
  2. Hindbær, sukker, vaniljesukker, vand og citron koges op i små 5 minutter.
  3. Stavblend herefter massen, så det bliver mere flydende.
  4. Vrid husblas og kom dem i hindbærmassen og rør godt rundt.
  5. Afkøl massen i ca. 5-10 minutter.
  6. Cremefraichen vendes nu i massen af 2 omgange.
  7. Pisk fløden til en let skum og vend den i massen af 2 omgange.
  8. Hæld moussen i en silikoneform ca. 16 cm og sæt på frys i ca. 4 timer til den er frossen.
  9. (Benytter du en kagering der er spændt op med film, så placer kageringen på et skærebræt, da film ikke er så stabilt som en silikoneform.)

Kammerjunkebund:

  1. Knus kiksene i en blender/minihakker til helt fine krummer.
  2. Kom smørret i en lille gryde og smelt det heri.
  3. Hæld den smeltede smør ud over de knuste kammerjunker og rør det godt sammen.
  4. Tilsæt en lille smule salt.
  5. Find en kagering/kageform frem (ca. 20 centimeter i diameter) og placér den på et skærebræt beklædt med bagepapir.
  6. Kom kageplast rundt i kanten på kageringen.
  7. Kom kikseblandingen i kageringen og pres bunden godt med bunden af et glas – ønsker du som jeg, at kiksenen går lidt op ad siderne, kan du presse dem herop ad også.
  8. (Sørg for at få lukket godt til, så fyldet ikke siver ud, når det kommer i. Vil du være på den sikre side, kan du pensle bunden med et lag smeltet chokolade (ikke nødvendigt).
  9. Stil kiksebunden i fryseren imens du laver koldskålsmoussen.

Koldskålsmousse:

  1. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Vaniljekorn, sukker og citronsaft varmes op i en gryde til sukkeret er smeltet og husblassen udblødes efterfølgende heri.
  3. Tilsæt så tykmælk og kærnemælk og rør det godt rundt.
  4. Piskefløden piskes til en let skum og vendes i blandingen.
  5. Tag bunden ud af fryseren.
  6. Nu skal du tage din jordbærkompot-skive og hindbærmousse-skive ud af fryseren og placere dem i midten af bunden.
  7. Koldskålsmoussen hældes herefter ned langs kagens kanter og ovenpå de andre lag så det dækkes helt.
  8. Sættes på frys eller køl indtil at kagen har sat sig.

(Jeg har pyntet kagen med moussebomber, jordbær og hvid chokoladecremeux (med lidt kakaopulver i)

Koldskålskage
Koldskålskage

Prøv også denne lækre opskrift på en rabarbertærte eller jordbærtærte

(Inspiration til pynt er fundet hos thefoodfactory)

2 Comments

Leave a Reply