Saltkaramelbomber
Saltkarameltærter af karamelliseret hvid chokolade (Små runde tærteringe ca. 8 cm i diameter)
Ingredienser:
Mørdej/tærtebunde:
- 300 g hvedemel
- 80 g flormelis
- 1 nip salt
- 1 æg
- 175 g koldt smør
Karamelliseret hvid chokoladeganache:
- 150 g hvid chokolade af god kvalitet ELLER gold chokolade
- 150 ml piskefløde
- 15 g glukosesirup
- 1 nip salt
Yderligere pynt:
- Bananer, flødeskum, karamelsauce. Evt. Jordbær, chokoladestykker, frysetørrede hindbær/jordbær, skovsyre etc.
Fremgangsmåde
Mørdej/tærtebunde:
- Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
- Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
- Pisk ægget let og saml dejen med det. Pak den ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
- Når dejen er kold rulles den ud og kommes i tærteformene
- Bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.
(Du kan fryse den resterende mørdej ned, som ikke bliver brugt
Karamelliseret hvid chokoladeganache:
(Bruger du Gold chokolade skal trin 1 og 2 springes over)
- Hak den hvide chokoladen groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladen i ½-1 time ved 120 grader. Rør grundigt rundt i massen hvert 10. minut.
- Bliv ikke bekymret, når chokoladen begynder at klumpe – det skal den. Tag chokoladen ud af ovnen, når den har en dejlig gylden farve. Rør igen grundigt rundt i massen, så den bliver mere flydende. Kom chokoladen i en skål.
- Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
- Stavblend ganachen, og tilsæt salt. Fordel ganachen i tærtebundene. Sæt tærterne i køleskabet et par timer eller natten over.
Pynt:
- Tag tærterne ud af køleskabet og lad dem stuetemperere inden næste trin.
- Pisk fløden til flødeskum og sprøjt/put det på tærterne.
- Pynt tærterne som du har lyst.

Opskriften er inspireret af www.alt.dk
Prøv også den lækreste opskrift på en banankage her.
No Comments