Menu
Alle opskrifter / Kager

Rabarbertærte m. karamelliseret hvid chokoladeganache

Rabarbertærte med hvid karamelliseret chokoladeganache (rund tærtering ca. 23 cm i diameter)

(Jeg bruger denne tærtering https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/taertering-oe-230-mm)

Ingredienser:

Mørdej/tærtebund:

  • 300 g hvedemel
  • 80 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 175 g koldt smør

Karamelliseret hvid chokoladeganache

  • 100 g karamelliseret hvid chokolade ELLER gold chokolade
  • 50 ml piskefløde
  • 10 g glukosesirup
  • Et nip flagesalt

Rabarbermousse

  • 1,5 blade husblas
  • 100 g rabarberkompot
  • 10 g lyst rørsukker
  • 0,8 dl piskefløde

Yderligere pynt:

  • Spiselige blomster etc.

Fremgangsmåde

Mørdej/tærtebund:

  1. Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
  2. Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
  3. Pisk ægget let og saml dejen med det. Pak den ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
  4. Når dejen er kold rulles den ud og kommes i tærteformen
  5. Bag tærtebunden i 10-15 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden, og lad den køle helt af.

    (Du kan fryse den resterende mørdej ned, som ikke bliver brugt

Karamelliseret hvid chokoladeganache:

(Bruger du Gold chokolade skal trin 1 og 2 springes over)

  1. Hak den hvide chokoladen groft, og fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladen i ½-1 time ved 120 grader. Rør grundigt rundt i massen hvert 10. minut.
  2. Bliv ikke bekymret, når chokoladen begynder at klumpe – det skal den. Tag chokoladen ud af ovnen, når den har en dejlig gylden farve. Rør igen grundigt rundt i massen, så den bliver mere flydende. Kom chokoladen i en skål.
  3. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
  4. Stavblend ganachen, og tilsæt salt. Fordel ganachen i tærtebunden. Sæt tærten i køleskabet et par timer eller natten over.

Rabarbermousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 min.
  2. Varm rabarberkompotten forsigtigt op sammen med de 10 g sukker.
  3. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og husblassen røres ud i kompotten.
  4. Blend kompotten lind og pisk fløden til skum.
  5. Vend forsigtigt kompot og flødeskum sammen, gerne over flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummet.
  6. Placer rabarbermoussen i en silikoneform (18 eller 20 cm i diameter) eller en kagering spændt op med film i bunden.
  7. Læg moussen på frost i min. 3-4 timer.
  8. Når moussen er frossen tages den ud af formen og placeres ovenpå tærten.
  9. Lad kagen stå på køl til moussen er optøet.

Rabarbertærte
Rabarbertærte

Prøv også denne lækre opskrift på en sommerlig koldskålskage eller jordbærtærte

1 Comment

Leave a Reply