Maltboller egnede til tapas eller brunch (ca. 15 stk):
Ingredienser:
- 25 g gær
- Halv liter lunkent vand
- 1,5 dl maltmel
- 1,5 spsk. sukker
- 1 spsk salt
- 575 g hvedemel
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt maltmel, sukker og salt og rør rundt.
- Imens der røres tilsættes hvedemelen lidt efter lidt
- Når dejen er æltet godt igennem stilles den til hævning mørkt og lunt i 1 time med viskestykke over.
- Derefter formes bollerne og lægges på en bageplade (muffinsforme kan også bruges, ved dejen er for våd at arbejde med), hvorefter de dækkes med et viskestykke og hæver i yderligere 1 time.
- Brødet bages i 12-13 minutter ved 185 grader alm. ovn.
- Afkøl bollerne på en rist.
Bollerne er fryseegnede.

Prøve også disse lækre og sprøde surdejsboller
No Comments