Menu
Alle opskrifter / Brød

Maltboller – perfekt til tapas

Maltboller egnede til tapas eller brunch (ca. 15 stk):

Ingredienser:

  • 25 g gær
  • Halv liter lunkent vand
  • 1,5 dl maltmel
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1 spsk salt
  • 575 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt maltmel, sukker og salt og rør rundt.
  3. Imens der røres tilsættes hvedemelen lidt efter lidt
  4. Når dejen er æltet godt igennem stilles den til hævning mørkt og lunt i 1 time med viskestykke over.
  5. Derefter formes bollerne og lægges på en bageplade (muffinsforme kan også bruges, ved dejen er for våd at arbejde med), hvorefter de dækkes med et viskestykke og hæver i yderligere 1 time.
  6. Brødet bages i 12-13 minutter ved 185 grader alm. ovn.
  7. Afkøl bollerne på en rist.

Bollerne er fryseegnede.

Maltboller
Maltboller

Prøve også disse lækre og sprøde surdejsboller

No Comments

    Leave a Reply