Menu

Fastelavnsboller med remonce (ca. 12 stk.)

Ingredienser:

Bollerne:

  • 75 g. smør
  • 1,5 dl. Sødmælk
  • 50 g. sukker
  • ½ tsk. Kardemomme
  • ½ tsk. Salt
  • 25 g. øko. Gær
  • 1 æg
  • Ca. 350 g. sigtet speltmel
  • 1 æg til at pensle bollerne med (stuetemperatur)

remoncefyld:

  • 75 g. flormelis
  • 75 g. smør
  • 100 g. revet marcipan

Overtræk:

  • Flormelis
  • Æggehvide
  • Frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.
  2. Tilsæt mælken og varm op til “lillefingervarm”
  3. Opløs gær og sukker heri og tilsæt kardemomme og salt til mælkeblandingen.
  4. Tilsæt melet og til sidst ægget.
  5. Ælt dejen godt sammen. Dejen er ret flydende, men tilsæt ikke mere mel, før du skal til at arbejde med dejen.
  6. Drys et tyndt lag mel over dejen og lad den hæve i ca. 45 min. under et viskestykke.
  7. Rør nu remoncen sammen. 
  8. Hæld dejen ud på køkkenbordet. Drys lidt mel over den og vend den et par gange og lad den tage det mel den har brug for. Dejen skal være blød og elastisk og til den våde side. Selvfølgelig ikke så våd, at den klæber fast i bordet når du arbejder med den. 
  9. Lav 12 kugler af dejen. Rul hver kugle flad med en kagerulle til den er ca. 12 cm. i diameter.
  10. Læg en spsk. fyld på hvert dejstykke og fold enderne sammen.
  11. En fordel er at lave 6 små krydsede fold i dejen, så fyldet ikke flyder ud i ovnen. 
  12. Sæt bollerne på en bageplade med sammenfoldningerne nedad. Lad dem hæve i ca. 30 min.
  13. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bages ved 230 g. alm ovn til de er gyldne (ca. 6-8 minutter – afhængig af ovn)
  14. Lad bollerne køle af før de overtrækkes med glasur.

Bollerne er fryseegnet (uden glasur). Optø i mikroovnen i 30 sek.

Fastelavnsboller
Fastelavnsboller

Prøv også disse lækre og bløde chokoladeboller

2 Comments

Leave a Reply