Menu
Alle opskrifter / Kager

Den lækreste jordbærtærte

Den lækreste jordbærtærte (rund tærtering ca. 23 cm i diameter)

(Jeg bruger denne tærtering https://www.kunstogkokkentoj.dk/da/product/taertering-oe-230-mm)

Ingredienser:

Konditorcreme:

  • Korn af en halv vaniljestang
  • 1,3 dl sødmælk
  • 25 g æggeblommer
  • 15 g sukker
  • 13 g maizena
  • 1 dl piskefløde (pisket til flødeskum)

Mørdej/tærtebund:

  • 300 g hvedemel
  • 80 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 175 g koldt smør

Mazarinfyld:

  • 140 g blødt smør
  • 140 g sukker100 g mandelmel
  • 120 g groftrevet marcipan
  • 2 æg
  • 1 nip salt

Chokoladeganache:

  • 50 g piskefløde
  • 100 g mørk chokolade

Yderligere pynt:

  • Jordbær, evt. chokolade, frysetørrede hindbær/jordbær, skovsyre etc.

Fremgangsmåde

Konditorcreme (skal køle et par timer):

  1. Vaniljekorn og 1 dl sødmælk varmes op til lige under kogepunktet.
  2. I en skål piskes æggeblommer, sukker, den resterende 0,3 dl sødmælk og maizena sammen.
  3. Under piskning hældes vanilje-mælken ned i æggemassen.
  4. Herefter hældes det over i gryden igen og varmes op imens der hele tiden røres i gryden.
  5. Hæld cremen i en skål eller ud på en tallerken (Køler hurtigere) og læg film på selve cremen, så der ikke dannes kondens.
  6. Sæt cremen på køl i et par timer til den er helt kold.
  7. Pisk cremen godt. Vend flødeskummen sammen med cremen.
  8. Hæld det hele i en sprøjtepose med ønskede tyl og læg posen i køleskabet indtil brug.

Mørdej/tærtebund:

  1. Hvedemel, flormelis og salt blandes i en skål og det kolde smør (skåret i små tern) tilsættes.
  2. Nulr smøret godt sammen med de tørre ingredienser til det ligner rasp.
  3. Pisk ægget let og saml dejen med det. Pak den ind og læg den på køl i ca. 20-30 min.
  4. Når dejen er kold rulles den ud og kommes i tærteformen

Mazarinfyld:

  1. Det bløde smør og sukker piskes lyst og luftigt. Tilsæt de resterende ingredienser og pisk igen.
  2. Fordel mazarinmassen i formen (hæld ikke helt op til kanten, da det hæver lidt) og bag den til den er gylden i ca. 15-20 min. ved 200 grader.

Chokoladeganache:

  1. Varm piskefløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen som er hakket.
  2. Rør det til en blank ganache og smør det på tærten.
  3. Derefter sprøjtes konditorcremen på, og så er du klar til at dekorere tærten.

Jordbærtærte
Jordbærtærte

Opskriften er inspireret af Nipuni Julie, dog ændret på metode og mængder, så der ikke er for meget spild)

Prøv også denne lækre opskrift på en sommerlig koldskålskage eller rabarbertærte

No Comments

    Leave a Reply