Menu
Alle opskrifter / Brød

Grove fødselsdagsboller – Bløde og koldhævede

Koldhævede grove fødselsdagsboller (ca. 12 stk):

Ingredienser:

  • 3 dl kold mælk
  • 15 g gær (mere, hvis de laves samme dag)
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 200 g speltmel
  • 130 g rugmel
  • 1 tsk kardemomme
  • 8 g salt
  • 50 g blødt smør

Fremgangsmåde:

Dag 1:

  • Kom mælken op i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt ægget og rør det godt ud.
  • Bland sukker, mel, kardemomme og salt sammen med dejen og ælt til den nemt slipper bord eller skål.
  • Kom nu olien eller smørret i og ælt dejen til den er glat og smidig (Den skal være lidt klisteret).
  • Form bollerne i 12 lige store stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir, dækket med viskestykke og så på køl natten over.

Dag 2:

  • Tag bollerne ud af køleskabet.
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 30-45 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  • Bag bollerne i 12-13 minutter, indtil de er gyldne.
  • Opbevares i en frysepose i køleskabet.

Bollerne er fryseegnet.

Hvis bollerne laves samme dag, skal de have mere gær og hæve 45 minutter før de formes og 45 minutter efter de er formet (et lunt sted).

Grove fødselsdagsboller
Grove fødselsdagsboller

Prøv også disse andre bløde fødselsdagsboller.

1 Comment

Leave a Reply