Menu
Alle opskrifter / Brød

Chokoladeboller – bløde og luftige

Bløde chokoladeboller (ca. 16 stk.)

Ingredienser:

  • 50g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 3 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 tsk. kardemomme
  • 100g blødt smør
  • 4 dl 18% creme fraiche
  • 3 æg
  • 200 g mørk chokolade (gerne 70+)
  • Ca. 750 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  • Kom vandet op i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt salt, sukker og kardemomme og rør rundt.
  • Tilsæt det bløde smør, creme fraiche og 2 af æggene og rør igen.
  • Tilsæt halvdelen af melet og alt chokoladen og rør godt rundt.
  • Tilsæt til sidst resten at melet lidt ad gangen. Hvis dejen er for klistret, kan du tilsætte mere mel. Dejen må dog ikke blive for tør. Den skal være til at arbejde med, når den har hævet.
  • Ælt dejen godt og lad den derefter hæve under et viskestykke. Drys evt. lidt mel på dejen inden.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter.
  • Når dejen har hævet, hældes den ud på et meldrysset bord og æltes igen, er dejen for klistret tilsættes mere mel.
  • Dejen formes til 16 boller. (Tip: vej bollerne af, så de får samme størrelse).
  • Bollerne sættes på en bageplade, beklædt med bagepapir, i 4×4 rækker.
  • Herefter skal bollerne hæve under viskestykke i yderligere 20 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Når bollerne har hævet igen, pensles bollerne med et sammenpisket æg.
  • Bag bollerne i ca. 10-15 minutter. Kan variere fra ovn til ovn. Tag bollerne ud når de er godt gyldne.
  • Afkøl bollerne på en rist og nyd en kop varm kakao dertil. Velbekomme 😊
Chokoladeboller
Chokoladeboller

Prøv også disse lækre og bløde fødselsdagsboller.

No Comments

    Leave a Reply